Pui cu sos de ciuperci

Incearca o reteta simpla de pui cu sos cremos de ciuperci, care ii va da o savoare deosebita.

 

Ingrediente 

1 lingura ulei de masline

2 bucati piept de pui dezosate si depielitate

1 lamaie

1/4 cana unt

3 cani ciuperci proaspete, taiate felii

2 linguri faina

1/2 cana supa de pui

1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt

sare si piper

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

 

Taie pieptii de pui in jumatati, asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un vas de yena adauga uleiul de masline. Pune fileurile de pui si tavaleste-le bine prin ulei, apoi asaza-le frumos in tava. Stoarce zeama de la 1/2 lamaie peste pui. Feliaza cealalta jumatate de lamaie si adauga cate o felie pe fiecare bucata de pui.

Coace puiul pana cand acesta este patruns complet (aproximativ 30-40 de minute).

 

Intr-o tigaie, topeste untul si adauga ciupercile si putina sare. Gateste ciupercile, amestecand constant, pana cand acestea devin maronii iar apa lasata de ele se evapora. Presara faina peste ciuperci si continua sa le amesteci pana cand ciupercile sunt invelite complet in faina. Adauga supa de pui. Lasa totul sa fiarba pana cand obtii un sos gros, ca o smantana. Daca este nevoie mai poti adauga supa de pui. Cand sosul este gata adauga patrunjelul.

 

Toarna sosul peste pieptul de pui.

Poti servi puiul cu sos de ciuperci alaturi de o garnitura simpla de orez sau de legume la abur.

Merge de minune cu un pahar de vin alb alaturi.

Pofta buna!