Paste cu piept de pui si ardei
Ingrediente
300 g paste
300 g piept de pui
2 linguri ulei de floarea soarelui
sare si piper
verdeata
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se dau printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Pieptul de pui se taie felii si se caleste intr-o tigaie incinsa cu ulei de floarea soarelui. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se stinge cu putina apa si se lasa la foc potrivit 10 – 15 minute. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, se mai lasa pe foc 5 minute.
Se face un sos din otet, o lingura de apa, putina sare, piper si ulei de masline. Pastele se amesteca cu pieptul de pui si parmezanul ras, apoi se stropesc cu sos, se presara verdeata si se pot servi.
Pofta buna!