Paste cu piept de pui si ardei

Pastele cu piept de pui si ardei sunt ideale pentru cina. Se prepara rapid si se servesc simpe.

 

Ingrediente

300 g paste

300 g piept de pui

2 linguri ulei de floarea soarelui

 sare si piper

verdeata

1 ardei gras rosu

2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se dau printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

 

Pieptul de pui se taie felii si se caleste intr-o tigaie incinsa cu ulei de floarea soarelui. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se stinge cu putina apa si se lasa la foc potrivit 10 – 15 minute. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, se mai lasa pe foc 5 minute.

 

Se face un sos din otet, o lingura de apa, putina sare, piper si ulei de masline. Pastele se amesteca cu pieptul de pui si parmezanul ras, apoi se stropesc cu sos, se presara verdeata si se pot servi.

 

Pofta buna!