Orez in straturi

Un fel principal foarte aspectuos, care poate fi servit ca atare sau langa un peste pe gratar ori la cuptor!

 

Ingrediente

250 g orez

800 ml supa de legume

200 g creveti

5 ardei grasi copti

1 lamaie

1-2 rosii

2 catei de usturoi

frunze de telina

unt

ulei de masline

patrunjel verde

sare

 

Mod de preparare

 Spala orezul in mai multe ape reci. Pune-l apoi sa fiarba in supa de legume sau in apa cu un praf de sare.

 

Cand orezul este fiert, lasa-l sa se raceasca putin si imparte-l in trei parti.

 

Separat, taie usturoiul marunt si caleste-l intr-o lingurita cu unt. Adauga crevetii si tine-i pe foc 2-3 minute (pana capata culoarea roz ). Ia de pe foc si adauga patrunjelul tocat marunt. 

 

Pune intr-un castron primul strat de orez fiert. Deasupra pune ardeii copti taiati, putin ulei, suc de lamaie si sare. Dupa gust, presara verdeata tocata marunt.

 

Pune al doilea strat de orez, crevetii cu sos de unt si usturoi si ultimul strat de orez. Garniseste cu frunze de telina si rosii tocate marunt.

 

Pofta buna!