Musaca de ciuperci

Daca nu ai idee ce sa pregatesti pentru cina, iti recomandam o delicioasa musaca de ciuperci.

 

Ingrediente

 500 g ciuperci

 2-3 ardei

 4 oua

 250 g telemea de oaie

 50 g susan prajit

 100 g smantana

 50 g unt

 2-3 linguri pesmet pentru tapetat tava

 3-4 fire pătrunjel verde

 

Mod de preparare

 Se spala ciupercile in cateva jeturi de apa, se curata, apoi se lasa sa se scurga. La fel se procedeaza si cu ardeii. Ciupercile si ardeii se taie cubulete si se calesc in unt, pana scad.
 

 Separat, se sparg ouale si se bat spuma, se amesteca cu smantana si cu branza rasa pe razatoarea mica.
 

In compozitia de ciuperci se adauga susanul prajit si se amesteca totul cu crema de smantana si oua.
 

 Se unge tava cu unt pe toata suprafata, se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia de musaca. Se introduce in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc potrivit. Se serveste ornata cu patrunjel verde.

 

Pofta buna!