Friptura glazurata cu portocale si sos de soia

Incearca o reteta noua de friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia

 

Ingrediente 

6 kg pulpa de porc

1 lingurita cuisoare

300g marmelada de portocale

5 linguri zahar brun

1 lingura sos de soia

1 lingurita pudra de ghimbir

1.5 kg cartofi taiati bucati mari

2 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi, pisati

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

 

Cu ajutorul unui cutit, inlatura excesul de grasime de pe pulpa (daca este cazul). Sareaza apoi carnea si adaug-o intr-o tava incapatoare. Cresteaza cu ajutorul unui cutit partea de sus a pulpei, astfel incat sa obtii patratele de aproximativ 2-3 cm si aduaga din loc in loc cuisoarele.

 

Adauga apa fierbinte in tava (aproximativ 2 cm inaltime).

 

Intr-un bol amesteca marmelada, zaharul, sosul de soia, ghimbirul si putin piper proaspat macinat. Cu ajutorul unei pensule intinde jumatate din compozitie peste carne. Acopera tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si coace-o timp de jumatate de ora.

 

Intre timp fierbe cartofii timp de 20 minute in apa cu sare. Apoi scurge-i bine de apa. Intr-un castron amesteca-i cu uleiul de masline si usturoiul pisat. Pentru aroma poti adauga putin rozmarin proaspat, tocat marunt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

Scoate tava din cuptor si unge carnea cu restul de marmelada si adauga cartofii. Coace timp de 45 de minute fara sa o mai acoperi.

 

Serveste friptura de porc glazurata cu portocale si sos de soia alaturi de un pahar de vin rosu.