Couscous cu legume

Couscousul cu legume este un preparat tunisian foarte usor si aromat, ideal pentru vegetarieni si nu numai.

 

Ingrediente

1 cana couscous;

1 cana apa;

1 lingura sos de harissa;

1 lingurita ulei de masline;

3 catei usturoi, tocati;

1 ceapa, taiata;

1 morcov , decojit, taiat;

1 nap, decojit, taiat;

1 cartof, decojit, taiat;

1 dovlecel, taiat;

1 cana naut, clatit si scurs;

3 cani supa de legume .



Mod de preparare

Pune la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de couscous. Lasa-l sa stea in apa pana cand couscousul absoarbe tot lichidul. Adauga sosul de harissa si amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

 

Incinge uleiul de masline si soteaza ceapa si usturoiul pana devin translucide. Toarna supa de legume si lasa-o pana devine fierbinte. Atunci pune si legumele si fierbe-le bine cam 15 minute.

 

Pune couscousul in farfurii , apoi adauga legumele si nautul.

 

Pofta buna!