Coltunasi lenesi cu branza

Daca ti-e pofta de coltunasi, dar nu vrei sa stai prea mult in bucatarie, atunci aceasta reteta va fi pe placul tau.

 

Ingrediente

500 g de branza de vaci

3 oua

100 g zahar

1 lingurita zahar vanilat

50 g de unt

3 linguri gris

200 g faina

 

Mod de preparare

 Intr-un bol se bate bine untul cu zaharul vanilat, se adauga ouale si grisul, se amesteca bine pana la omogenizare.

Se adauga branza si faina, si se framanta aluatul. Masa se presara cu faina, din aluatul obtinut se formeaza un rulou care se taie bucati nu prea mari.

Coltunasii se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.

Se lasa 3-5 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.

Se scot din cratita, se scurg de apa si se aranjeaza intr-o farfurie de servit.

Se servesc cu smantana.

Pofta buna!