Chifteluțe - o delicatesă în post
Pentru ca e post și inspirația în alegerea mâncărurilor va deveni din ce în ce mai dificilă, îți propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe.
Ingrediente
2 cani de naut fiert
1/2 cana de patrunjel proaspat tocat
6 catei de usturoi, pisati
4 linguri de faina
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita seminte chimen
sare si piper
Mod de preparare
Nautul fiert se mixeaza intr-un blender. Se pune intr-un bol si se combina cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, faina, 1 lingurita de boia dulce, seminte de chimen. Toate ingredientele se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Daca nu-ti plac chiftelutele prajite le poti prepara si la cuptor.
Simplu si gustos.
Savurati cu placere!