Cartofi deliciosi la cuptor

Suprinde-ti familia cu acesti cartofi copti, prezentati intr-o forma deosebita. Sunt usor de pregatit, aromati si extrem de gustosi.

 

Ingrediente

4-6 cartofi, curatati
4 catei de usturoi, zdrobit
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper
3 linguri ulei de masline
patrunjel proaspat tocat

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 220 grade C.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt sau folositi o tigaie din fonta.

 

Intr-un castron mic, se amesteca usturoiul zdrobit, sarea, piperul si uleiul de masline.

 

Cartoful curatit se pune pe o lingura de lemn, ea serveste ca un ghid care va impiedica sa feliati tot cartoful. Cu un cutit se taie felii subtiri de cartofi, astfel incat partea de jos al cartofului sa ramana intacta. Astfel se procedeaza cu fiecare cartof.

Cartofii se aranjeaza pe tava si se perie bine cu amestecul de ulei si usturoi, astfel incat sosul sa nimereasca si printre felii.

Deasupra se presara usturoi zdrobit si patrunjel tocat. Cartofii se condimenteaza cu sare si piper.

Se coc in cuptor timp de 50 de minute sau pana sunt gata. Se servesc calzi alaturi de o salata verde.

Savurati cu placere!