Budinca cu legume

Daca-ti doresti o reteta usoara, budinca cu legume este o alegere perfecta.

 

Ingrediente

2 cepe

2 dovlecei

2 ardei grasi galbeni

5 rosii

200 g cascaval

oregano

ulei

sare

piper

 

pentru sos:

100 ml lapte

50 ml smantana pentru gatit

1 lingura faina

1 lingura unt

nucsoara

sare si piper

 

Mod de preparare

 Pentru sos, topeste untul si adauga faina. Amesteca repede ca sa nu ramana cocoloase.

 

 Stinge treptat cu lapte cald si amesteca. Ia de pe foc si adauga sare, piper si un varf de nucsoara.

 

 Adauga smantana si mai lasa sa dea intr-un clocot. Caleste ceapa si pune-o pe fundul unui vas, asaza deasupra legumele in straturi, alternand cu sos alb.

 

Condimenteaza cu sare, piper si oregano intre straturi. Da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, iar dupa ce legumele s-au inmuiat, scoate tava cu budinca si presara cascavalul ras. Da budinca cu legume la cuptor 20-30 de minute.

 

Pofta buna!