Tort rasturnat cu smantana si fructe de merisor

Tortul rasturnat cu smantana si merisor este un desert fructat, cremos si nu foarte dulce, al carui aspect il recomanda pentru orice ocazie festiva.

 

Ingrediente

1/2 ceasca de unt

2 cesti de zahar

2 linguri de apa

1 lingurita de scortisoara macinata

350 g de merisor proaspat sau congelat

1 1/2 ceasca de faina

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de sare

6 linguri de unt

1/2 ceasca de zahar

1/2 ceasca de zahar brun

2 oua

1 lingurita de esenta de vanilie

3/4 ceasca de smantana

 

Mod de preparare

 

Unge o tava pentru blat cu unt din abundenta.

 

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga o ceasca si jumatate de zahar si incorporeaza apa si scortisoara. Adu la fierbere si adauga merisorul. Pune compozitia in tava pregatita in prealabil.

 

Amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si, intr-un bol separat, amesteca cele 6 linguri ramase de unt cu zaharul alb si cu cel brun si adauga, treptat, ouale. Adauga si mixul de faina, esenta de vanilie si smantana, amestecand pana cand se omogenizeaza.

 

Adauga coca peste mixul cu merisor si pune tortul la copt timp de 50 de minute, in cuptorul preincalzit la 175 de grade.

 

Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l rasturna.

 

Acest tort se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de bauturi calde, cum ar fi cafeaua cu scortisoara sau ceaiul de flori de portocal cu scortisoara.

 

Savurati cu placere!