Tiramisu cu visine si ciocolata la pahar

Este un desert spectaculos, usor si foarte elegant.

 

Ingrediente

2 oua sau 9-10 de prepelita

50 g zahar

250 g branza mascarpone

150 g piscoturi

200 ml de cafea

200 g visine fara samburi

50-100 g de ciocolata

 

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri.

Intr-un bol, galbenusurile si zaharul se bat bine, apoi se adauga branza mascarpone si se amesteca pana la omogenizare.

Albusurile se mixeaza spuma tare,

se adauga peste compozitia din bol si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Intr-un pahar de servit se aranjeaza un strat de crema, deasupra se pun visinele si

piscoturile trecute prin cafea ( optional, in cafea se poate adauga vin, rom, lichior, brandy sau coniac ).

Ultimul strat va fi de crema.

Se decoreaza cu ciocolata razuita si frunze de menta.

 

Se da la rece pentru 5-6 ore.

Serviti cu placere!