Rasfat pentru diminetile de iarna: Cafea cu miros de caramel si ghimbir

O cafea este binevenita atunci cand abia ai deschis ochii, dar cum ar fi sa te trezesti in miros de caramel si ghimbir, amestecat cu aroma de cafea proaspat macinata?

 

Ingrediente 

2 cesti apa
2 lingurite zahar
2 lingurite ghimbir pudra
1 ligurita rasa praf de scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
frisca
cafea

 

Mod de preparare

Pune intr-un ibric mai adanc apa, zaharul, pudra de ghimbir, scortisoara si zaharul vanilat. Amesteca-le si lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba, apoi mentine vasul la foc mic inca 15 minute.

 

Separat, prepara o ceasca de cafea expresso. Toarna cafeaua intr-o cana, pune peste ea frisca, iar desupra toarna sos de ghimbir si sos caramel.

 

Cafeaua cu sirop de ghimbir trebuie bauta neaparat fierbinte. Presara pe deasupra cateva migdale macinate si, eventual, un praf de scortisoara. Se poate consuma cu biscuiti de casa.