Placinta cu mere

Aceasta placinta poate fi coapta si in tava rotunda si ornata frumos, cu fasii din aluat. Se poate servi atat simplu, cu zahar pudra , cat si cu inghetata si sos de ciocolata.

 

Ingrediente

foi sau aluat pentru placinta

2 kilograme mere

20 grame margarina sau unt

300 grame zahar

scortisoara

 

Cum se prepara placinta cu mere

 

Spala merele si da-le pe razatoare. Amesteca-le cu zahar si scortisoara. Inainte de a pune compozitia in tava, scurge bine merele de zeama pe care au lasat-o. Intre timp, unge tava de copt cu margarina si tapeteaz-o cu putina faina. Intinde prima foaie de placinta in tava. Intinde compozitia de mere pe toata suprafata tavii. Pune si cea de-a doua foaie de placinta.

 

Lasa compozitia cateva minute sa mai creasca apoi da-o la cuptor. Pentru un aspect frumos, poti unge foaia de placinta de deasupra cu putina margarina peste care sa presari zahar. Lasa placinta la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Cand este gata, scoate tava de la cuptor si lasa placinta sa se raceasca inainte de a o portiona.