Gateste cu Lorraine Pascal: Cea mai simpla si rapida reteta de macarons

Descopera o reteta simpla, rapida, dar care va face furori in colectia ta de prajituri!

 

 

Macarons

 

 

Ingrediente

125 g zahar pudra
125 g migdale macinate
90 g albusuri ou
2 linguri apa
110 g zahar tos
coloranti alimentari (optional)
fulgi de nuca de cocos
150 ml frisca

 

Mod de preparare

 

Preincalzeste cuptorul la 170oC. Intre timp, amesteca faina de migdale, zaharul pudra si 40 g de albus de ou intr-un bol.

 

Separat, amesteca zaharul tos cu apa intr-o craticioara, apoi pune-le pe foc si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa si se transforma in sirop.

 

Bate restul de albus partial spuma, cu putina sare. Adauga siropul si amesteca bine compozitia pana devine tare si lucioasa.

 

In cazul in care vrei ca fursecurile macarons sa aiba o nuanta anume, adauga putin colorant alimentar in compozitie, apoi amestec-o impreuna cu mixtura de migdale, zahar si ou. Incorporeaza totul usor pana compozitia devine lucioasa si tare.

 

Pune aluatul in pos si incepe sa formezi fursecuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tranteste tava de blatul de bucatarie, pentru ca suprafata fursecurilor sa se uniformizeze, apoi baga-le la cuptor timp de 12-15 minute, la 170oC.

 

Lasa fursecurile sa se raceasca, apoi umple-le cu frisca si decoreaza-le pe margini cu fulgi de cocos.

 

Cine este Lorraine Pascal?

 

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modeling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Briatnie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.

 

Lorainne Pascale Baking Made Easy - Macaroons