Cum sa prepari cel mai bun vin fiert

Vremea se anunta din ce in ce mai friguroasa, asadar nu strica sa te incalzesti cu un vin fiert, savuros. Invata cum sa prepari cel mai bun vin fiert.

 

Ingrediente 

1 lamaie

1 portocala

200 g zahar

2 cuisoare

2 betisoare scortisoara

1 bucata de nucsoara

1 baton de vanilie

1 steluta de anason

2 sticle de vin rosu

 

Mod de preparare

Curata portocala si lamaia si taie cojile in felii mari. Intr-o oala incapatoare adauga coaja de citrice, zeama de portocala si zaharul. Pune oala pe aragaz si cand zaharul s-a topit adauga cuisoarele, scortisoara, nucsoara, anasonul si vanilia, lasa totul sa fiarba timp de un minut, apoi toarna vinul.

 

Lasa totul sa fiarba la foc mic, timp de 5 minute.

 

Strecoara vinul pentru a indeparta condimentele si serveste-l fierbinte.

 

Poti decora paharul cu felii de portocala si batoane de scortisoara.