Cel mai bun vin fiert de la Jamie Oliver
Ingrediente:
2 clementine
1 lamaie
1 lime
200 g zahar
6 cuisoare
1 betisor scortisoara
1 buc. nucsoara
1 baton de vanilie
2 stelute de anason
3 foi de dafin proaspete
2 sticle de vin rosu
100 ml rom
Mod de preparare:
Curata clementinele, lamaia si lime-ul taie cojile fasii mari. Pune zaharul intr-o oala mai mare, adauga cojile de la citrice si zeama de la clementine. Arunca in oala si cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin, nucsoara si betisorul de vanilie. Toarna vinul rosu (care poate fi Chianti - cum a folosit Jamie - dar si traditional, de tara), cat sa acoperi toate ingredientele (dar atat) si pune oala pe foc, la fiert.
Lasa vinul sa fiarba cu condimentele, pentru ca zaharul sa se topeasca si mirodeniile sa-si infuzeze aromele. Cand amestecul se transforma intr-un sirop gros, adauga si stelutele de anason si restul de vin si lasa sa fiarba, la foc mic, inca 5 minute. Ia vinul de pe foc si adauga romul. Strecoara-l si indeparteaza condimentele, apoi toarna-l in cani si serveste-l garnisit cu coaja de portocale.
Savurati cu placere!