Secrete de gatit din bucataria lui Jamie Oliver

Jamie Oliver iti dezvaluie cele mai ascunse si totodata simple secrete care fac gatitul floare la ureche si te salveaza din orice incurcatura!

 

1. Painea invechita poate fi usor reimprospatata, daca adaugi in punga de hartie in care o depozitiei o bucata proaspata de telina.

 

2. Orezul ars sau prins de fundul tavii poate capata un gust neplacut. Pentru a scapa de gustul afumat, asaza felii de paine alba deasupra orezului si lasa-le in jur de 10 minute, pentru a absorbi aroma neplacuta.

 

3. Daca supa sau sosul pe care l-ai preparat este prea gras si gretos, poti aduna mai usor grasimea de deasupra cu ajutorul unui cub de gheata. Acesta atrage grasimea in jurul lui, iar tu o poti aduna cu o paleta speciala.

 

4. Daca ai scapat prea multa sare in mancare, curata rapid un cartof, spala-l si adauga-l in cratita. Lasa-l in mancare cam 20 de minute, pana cand absoarbe excesul de sare.

 

5. Vinul neconsumat din sticla poate fi depozitat in congelator, sub forma cuburilor de gheata. Acestea pot fi adaugate cu succes in sosuri ori supe, pentru mai multa savoare.

 

6. Indiferent ce gatesti, daca esti nevoit sa adaugi apa pe parcurs, asigura-te ca aceasta este intotdeauna fierbinte. Apa adaugata pe parcurs trebuie adusa la aceeasi temperatura de fierbere precum preparatul. In caz contrar, apa rece va stopa procesul termic si va dura mai mult timp pana mancarea va fi gata.

 

7. Nimanui nu-i place sa astepte pana cand ingredientele se usuca dupa spalare pentru a fi folosite. Este si cazul frunzelor de salata. Daca vrei sa scurgi mai usor apa din frunzele de salata, pune-le intr-un prosop curat, strange-l la capete si scutura-l bine de cateva ori. Prosopul va absorbi rapid excesul de apa, iar salata va fi gata pentru preparare in doar doi timpi si trei miscari.