Dulceata de gutui

Fructele parfumate de gutui se pot transforma intr-o dulceata aromata. Iata o reteta de dulceata de gutui, care iti va aroma bucataria si pe timpul iernii.

 

Ingrediente

1 kg gutui taiata cubulete

1 kg zahar

300 ml apa

250 ml suc de lamaie

1 baton de vanilie

 

Mod de preparare

1. Pune la fiert apa cu zaharul, sucul de lamaie si batonul de vanilie. Dupa ce s-a topit zaharul, scoate vanilia si adauga cubuletele de gutuie, amesteca si lasa pe foc domol pana ce fructele s-au inmuiat, iar siropul s-a legat.

 

2. Ia o lingurita din dulceata si lasa sa se racoreasca. Siropul trebuie sa curga incet si sa fie foarte lipicios.

 

3. Ia dulceata de gutui de pe foc, las-o sa se raceasca si pune-o in borcane sterilizate.

 

4. Dupa ce ai inchis borcanele, intoarce-le cu fundul in sus si lasa-le asa o zi. Astfel, dulceata de gutui nu va prinde aer, impiedicand formarea mucegaiului, si nu se va intari.

 

Pofta buna!