Advertisement

Cum să pui castraveții la murat

Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le știe

Ingrediente:

castraveti

10 l apa

250g sare neiodata

un manunchi de marar uscat

2-3 foi de dafin

7-8 frunze de visin

2 ramuri cu frunze de telina

20-30 boabe de piper negru

1 radacina hrean

 

Cum se prepara

Pregateste din timp castravetii pentru murat. Spala-i bine si pune-i in castroane incapatorare, apoi acopera-i cu apa. Lasa-i sa stea asa minim trei ore, sau peste noapte.

Curata hreanul de coaja si spala-l bine. Taie-l apoi bastonase.

Scurge castravetii de apa, clateste-i si asaza-i frumos in borcane special destinate lor. Printre acestia adauga si batoanele de hrean. Pregateste apoi saramura.

Pune apa la fiert impreuna cu sarea, piperul negru, frunzele de visin si foile de dafin. Cand sarea s-a topit si totul a dat in clocot timp de cinci minute, stinge focul si adauga un manunchi de marar uscat si ramurile de telina.

Lasa saramura sa se raceasca putin, apoi adaug-o in borcane, peste castraveti, avand grija sa-i acopere complet. Se invelesc borcanele in paturi si se lasa sa se raceasca asa, la temperatura camerei. Apa din borcane trebuie vanturata o data la doua zile.