Cum sa prepari clatite pufoase acasa
Ingrediente
2 oua
250 ml lapte
200 grame faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
coaja rasa de la o portocala
2 linguri de zahar
3 linguri de ulei
un praf de sare
ulei
Cum se prepara
Intr-un bol cerne faina si adauga peste aceasta praful de copt, zaharul si zaharul vanilinat, si amesteca bine.
In doua boluri diferite, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Bate apoi spuma galbenusurile si adauga peste ele coaja de portocala.
Intr-o cana adauga laptele si amesteca-l cu uleiul. Incorporeaza treptat acest amestec peste galbenusuri, apoi adauga treptat mixul de faina. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
La final, adauga albusurile batute spuma tare peste mixul obtinut. Incorporeaza-le insa cu grija, folosind o spatula de lemn.
Pune la incins o tigaie in care ai adaugat doua-trei picaturi de ulei. Cu ajutorul unui polonic, toarna aluatul de clatite in centrul tigaii. Asteapta pana cand acestea devin maronii apoi intoarce-le pe partea celalalta. Procedeaza la fel pana termini tot aluatul.
Cum se servesc clatitele pufoase
Serveste clatitele cu sirop de artar, dulceata, frisca, fructe prospete sau orice alt topping iti doresti.