Advertisement

Cum să aromezi și să dai culoare pastelor făcute în casă

Dacă îți place să faci din când în când propriile tale paste, du-ți iscusința și mai departe, încercând diverse modalități de a le colora și aromatiza.

 

Pastele facute in casa sunt unele dintre cele mai populare preparate. Adesea, aceste paste aduc aminte de mancarurile traditionale ale bunicii, facute din ingrediente naturale , de care ne leaga atatea amintiri frumoase. 
 

Iata in continuare cateva metode prin care poti sa aromezi si sa colorezi pastele facute in casa:

 

Ingrediente din plante

 

Piureurile de legume, ierburile aromatice si condimentele te pot ajuta sa dai viata pastelor din aluat. Odata aromate, acestea nici nu vor mai avea nevoie de alte sosuri complicate. Le poti adauga direct putina branza rasa pentru a obtine un preparat apetisant, pe care cei dragi il vor manca cu placere.

 

Sfecla

Fierbe niste sfecla rosie si apoi fa un piure din ea, cu ajutorul unui blender. Adauga acest piure in aluatul pentru fettuccine si vei obtine niste paste de un rosu vibrant, care vor atrage toate privirile. Acest tip de paste este foarte potrivit pentru evenimente precum Craciunul sau Sfantul Valentin.

 

Ciocolata

Fa un desert cu totul special si inedit, pe baza de paste. Adauga praf de cacao in aluatul pentru paste. Adauga zahar praf si putina vanilie in compozitie.

 

Ierburi aromatice 

Opteaza pentru rozmarin, salvie, busuioc sau patrunjel pentru a obtine o portie de paste parfumate. Culoarea verde si aroma speciala se vor armoniza cu preparatul final. Adauga scoici, creveti pentru o portie de paste mediteraneene. Iata in continuare o reteta de paste cu urzici. 

 

Ardei gras

Ardeii grasi, copti, pot fi pasati si transformati intr-un piure care sa aromeze si sa coloreze pastele de casa. Vei obtine un preparat cu un gust usor dulce, foarte gustos.

 

Sofran

Ti se par atragatoare pastele aurii si stralucitoare? Amesteca atunci putin sofran in apa calda si lasa compozitia sa stea cateva minute. Apoi toarna apa condimentata in compozitia de oua pentru paste.

 

Rosii

Pastele se potrivesc foarte bine cu un sos de tomate . Insa poti face chiar paste care contin suc de rosii , pentru o aroma cu atat mai pregnanta. Amesteca 3 linguri de pasta de tomate in ouale pentru aluat si apoi adauga treptat faina.

 

Lamai

Daca vrei sa obtii paste cu un gust usor ca de tarta acrisoara, amesteca sucul si coaja de lamaie in ouale pentru aluat. Poti fi folosite si alte fructe precum capsunile.