Cel mai bun sos pentru paste
Mulți pun în pastele pe bază de sos roșu doar sos de roșii simplu sau ketchup de la magazin, fără să știe cât de ușor și rapid se face – ceea ce noi juram cu mâna pe inimă – ca este cel mai bun sos de pizza din lume.
Ingrediente
1 kg de rosii
ulei de masline
4 catei de usturoi
1 mana frunze de busuioc tocate
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Incinge un pic de ulei de masline intr-o tigaie mare. Adauga usturoiul tocat, amesteca si lasa la calit, la foc mic, pentru 5 minute.
Intre timp spala si toaca rosiile si pune-le in tigaie. Amesteca usor timp de 2 minute, acopera si da focul mic.
Verifica dupa 5 minute daca au inceput sa lase sos. Adauga busuiocul tocat, sare si piper dupa gust. Da focul si mai mic, astupa vasul si mai lasa asa pe foc inca 5 minute.
Il poti depozita la frigider, intr-un borcan care se inchide etans.
Sursa: