Ce tip de peste alegem pentru un gratar perfect

Cand vine vorba de gratare pregatirile sunt relativ simple: alegi carnea care iti place, o marinezi sau o condimentezi si o arunci pe gratarul incins. Pestele nu are, insa, aceeasi poveste. Nu orice tip de peste se poate pregati usor pe gratar.

 

Te ajutam sa faci cea mai buna alegre si iti spunem ce fel de peste sa alegi ca sa obtii fripturi perfecte.

 

Unele fileuri de peste sunt atat de delicate incat se fac praf atunci cand le pui pe gratar si incerci sa le intorci de pe o parte pe alta. Nicio marinada si niciun truc nu iti va salva friptura care se va desprinde in bucati. Atunci cand vrei sa faci peste la gratar trebuie sa tii cont de cat de ferma este carnea lui.

 

Calcanul sau platica, de exemplu, nu se descurca prea bine pe carbunii incinsi. Pentru ca au carnea delicata se vor rupe si in final vei obtine, in cel mai fericit caz, un fel de terci de peste in loc de un file intreg. Alege mai bine unul din urmatoarele tipuri de peste care vor rezista mai bine pe gratar si isi vor pastra forma frumoasa pana la final.

 

Peste spada 

Il poti fileta sau il poti gati intreg. Se va comporta excelet pentru ca are o carne ferma.

 

Somon 

Este cea mai la indemana alegere pentru ca aproape toate magazinele si hipermarketurile il au gata filetat sau taiat rondele. Somonul isi va pastra bine gustul si savoarea pe gratar.

 

 

Ton 

Este un tip de peste extrem de versatil. Este usor de manevrat pe gratar pentru ca se pastreaza compact. Il poti gati usor in cateva minute, daca vrei o friptura medium rare.

 

 

Biban 

Este un peste apreciat pentru carnea sa alba. Pe gratar il poti pune intreg, pe felii de lamaie si crengute de rozmarin.