10 mancaruri pe care sa NU le gatesti cu ulei de masline

Uleiul de masline este o sursa excelenta de grasimi sanatoase si nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Insa daca il folosesti gresit, poate sa devina toxic.

 

Este foarte sanatos, poate fi pus peste orice aliment si rivalizeaza doar cu untul in ceea ce priveste consumul cu painea. Insa nu trebuie folosit chiar la orice. Uleiul de masline are un punct de fierbere mai mic, ceea ce inseamna ca arde usor si devine periculos pentru organism, sau ca poate sa ia foc, la propriu. Ca regula generala, este ca nu trebuie sa gatesti cu ulei de masline la temperaturi ridicate.

 

Iata ce sa nu gatesti niciodata cu ulei de masline:

 

Friptura, fie ea de porc, miel sau pui

Burgeri

Carne de peste

Legume la cuptor (daca temperatura este mai mare de 200 grade Celsius)

Orice gatesti la wok

orice vrei sa prajesti folosind tehnica deep-fry

Cartofi prajiti

Cand faci pui la rotisor

Gogosi sau orice dulciuri facute prin prajire