Vinete cu usturoi si dressing de verdeturi

Simte-te exact ca intr-o vacanta in Italia!

Ingrediente:

1 kg vinete, taiate rondele

100 ml ulei masline

5 lingurite otet din vin rosu

1 lingurita zahar

4 catei usturoi, feliati

1 legatura dementa si una de patrunjel, fin tocate

 

Modalitate de preparare:

Ungeti fiecare rondea cu ulei de masline.

Coceti pe un gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, pana cand devin aurii.

Asezati vinetele gatite pe un platou.

Se incalzeste otetul de vin rosu cu zahar intr-o tigaie mica pana cand s-a dizolvat, apoi se varsa peste feliile de vinete.

Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se prajeste usor, apoi se toarna usturoiul si uleiul intr-un castron mic.

Chiar inainte de servire, imprastie amestecul de usturoi cu ulei impreuna cu verdeata tocata peste vinete.

Pofta mare!