Turte delicioase de guinoa cu sos de busuioc

Turtele de quinoa servite cu sos de busuioc si iaurt pot fi o gustare rapida, dar si un aperitiv delicios. In plus, le poti prepara intr-o multime de variante potrivite pentru gustul tuturor membrilor familiei tale

 

Ingrediente 

Pentru sos: 

1 cana iaurt degresat grecesc sau smantana

1 catel de usturoi, tocat 

1 lingurita de suc ​​proaspat de lamaie 

¼ cana de busuioc, tocat marunt 

1/8 lingurita de sare 



Pentru turtele quinoa: 

3/4 cana quinoa ( cereale )

2 cani de apa 

4 oua, batute 

1 cana de pesmet

3 cepe verzi, taiate felii subtiri 

2 catei de usturoi, tocati 

¼ cana de fistic, tocat 

1/3 cana de cirese uscate sau poti folosi si alte fructe 

3 linguri de branza feta 

¼ lingurita de sare 

¼ lingurita de piper macinat 

apa, daca este necesar 


 

Mod de preparare

Sosul: 



Intr-un castron mic se combina iaurtul, usturoiul, sucul de lamaie, busuiocul si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza.



Turtele quinoa: 

Intr-o cratita cu apa se fierbe quinoa. Se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj sau se respecta proportia de 1:1.5 (apa). Se aduce pana la temperatura de fierbere, se reduce la foc mic si se fierbe pana se absoarbe apa, aproximativ 15-20 de minute.

Quinoa se intinde pe o tava si se lasa sa se raceasca.

 

 

Intr-un bol, se combina quinoa fiert, ouale, pesmetii, ceapa verde, usturoiul, fisticul, ciresele uscate, branza feta, sarea si piperul. Toate ingredientele se amesteca pentru a se combina. Amestecul ar trebui sa fie destul de umed, astfel incat acesta sa nu se usuce, atunci cand se va coace, dar nici prea umed, astfel incat prajitura sa nu se destrame. Folositi apa suplimentar daca prajiturile nu sunt suficient de umede. 

 Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.

Cu mainile formam turtele si le aranjam pe o tava de copt tapetat cu hartie si stopita cu spray de gatit.

Turtele se coc pana se rumenesc, aproximativ 15-20 de minute. 

Se servesc cu sos de busuioc.

 

Savurati cu placere!