Tarta cu ciuperci si sos de smantana

Tarta cu ciuperci si sos de smantana este ideala pentru momentele in care nu vrei sa gatesti prea mult. Se prepara rapid si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente

500 g foietaj

300 g de ciuperci

150 g ceapa

 

Pentru sos:

250 g smantana

150 g de cascaval

verdeata

sare si piper

 

Mod de preparare

Ceapa se taie felii subtiri, ciupercile si verdeata se toaca marunt, iar cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Ciupercile se pregatesc aproximativ 15-20 de minute.

Cum se prepara sosul:

Intr-un bol se combina smantana, cascavalul si verdeata. Se condimenteaza cu putina sare si se amesteca.

Sosul este gata!

Din foia de aluat se taie patratele de 10 × 10 cm. Formele de aluat se aranjeaza pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. 

Pe mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura si sos de smantana.

Marginile aluatului se ung cu ou batut.

Tava se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Pofta buna!