Rasfata-te cu aperitive rafinate
Ingrediente
Pentru aluat
1 cana de faina de hrisca
1 cana de faina
3 cesti de lapte cald
1 pachet de drojdie
1 lingurita de zahar
2 linguri de unt topit
4 oua ( 1 galbenus si 3 albusuri )
jumatate lingurita de sare
Ingrediente pentru topping
pastrav afumat
somon, taiat in felii subtiri
oua de prepelita, fierte
arpagic
frunze de patrunjel
marar
smantana
caviar
icre de somon
lamaie
Mod de preparare
Aluatul se prepara cel putin cu 3 ore inainte de servire.
Intr-un castron mare se bate drojdia cu laptele cald, pana cand se dizolva. In castron se mai adauga o cana de faina, o cana de faina de hrisca, sarea si untul topit. Toate ingredientele se amesteca bine, pana se omonegizeaza. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 2-3 ore.
Cand aluatul este bine crescut, se bate galbenusul unui ou si se amesteca in aluat. Albusurile se bat spuma, apoi cu mare grija se incorporeaza in aluat, pana devine uniform.
Se incinge o tigaie non-stick la foc mediu-mare si se topeste putin unt. Cu ajutorul unei linguri sau sticle se toarna aluatul in tigaie. Clatitele se pregatesc timp de 2 minute pe fiecare parte.
Se scot din tigaie si se pun pe o tava captusita cu foaie de copt. Tava cu clatite se pune in cuptorul preincalzit pentru a se pastra calde.
Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru topping.
Clatite cu oua de prepelita
Se fierb ouale timp de 4-5 minute. Se lasa sa se raceasca si se decojesc.
Clatita se unge cu smantana, se acopera cu o jumatate de ou de prepelita. Deasupra se aranjeaza o lingurita de caviar si cateva fire de arpagic verde.
Clatite cu pastrav afumat
Pestele se pune intr-un bol, se elimina piela si osul, se adauga fire tocate de arpagic verde, coaja de lamaie si putin suc de lamaie. Ingredientele se amesteca.
Pe clatita se aranjeaza o frunza de patrunjel, apoi amestecul obtinut, o lingurita de smanata si cateva icre de caviar.
Caltite cu somon afumat
Pe clatita se aranjeaza o lingura de smantana, o felie de somon, jumatate de felie de lamaie, cateva icre de somon si fire de marar.
Savurati cu placere!