Mini pizza cu mozzarella, masline si sunca

Un preparat foarte gustos, elegant si apetisant.

 

Ingrediente

Pentru aluat

 400 g faina
 30 g drojdie
 1 ou
 sare
 5-6 linguri ulei de masline
 100 ml lapte caldut

Pentru umplutura
 300 g sunca presata
 300 g branza mozzarella
 busuioc verde
 200 g busuioc verde
 100 g pasta de rosii picanta

 

Mod de preparare

 Se cerne faina intr-un bol, se face gaura la mijloc si se adauga oul, un praf de sare, drojdia amestecata cu laptele caldut si uleiul si se framanta cateva minute.

 

Aluatul se lasa sa creasca langa o sursa de caldura, acoperit cu un prosop curat de panza.

 

 Intre timp, se pregatesc ingredientele, se taie sunca feliute subtiri, se taie branza mozzarella cubulete, maslinele rondele si se lasa sa stea la rece.

 

Dupa ce a crescut aluatul, se scoate pe o planseta, se imparte si se intinde. Se portioneaza cu ajutorul unui pahar sau cu o forma speciala. Se unge o tava cu putin ulei, se asezoneaza formele de aluat cu pasta de rosii, masline, sunca si mozzarella si se coc la foc potrivit.

 

Se servesc ornate cu busuioc verde.

 

 

Savurati cu placere!