Doua sosuri delicioase, care merg perfect alaturi de cartofii prajiti

Iata doua sosuri care merg perfect alaturi de o porti de cartofi prajiti. Le poti prepara acasa, in doar cateva minute.

 

Tzatziki

Ingredinete

200g iaurt de 10% grasime

100g castravete, ras

2 linguri suc de lamaie

2 catei de usturoi, bine pisati

2 linguri ulei de masline

1/2 legatura de marar, tocat marunt (sau mai mult, dupa gust)

sare

piper

Cum se prepara

In robotul de bucatarie adauga iaurtul si usturoiul pisat, si mixeaza bine pana cand usturoiul de combina cu iaurtul. Incorporeaza apoi zeama de lamaie si asezoneaza cu sare, piper dupa gust.

Toarna compozitia intr-un castron si adauga castravetele ras. Amesteca bine, apoi incorporeaza si mararul, dupa gust.

 

Aioli

Ingrediente

2 galbenusuri de ou

300 ml ulei

4-5 catei de usturoi

1 lingurita mustar de Dijon

2-3 linguri zeama de lamaie

sare grunjoasa

piper

cateva frunze de ierburi aromate, proaspete (patrunjel, busuioc, menta sau coriandru)

Cum se prepara

Prepara o maioneza din galbenusurile de ou, amestecate cu mustarul. Toarna uleiul treptat, iar la final adauga zeama de lamaie.

Separat, intr-un mojar adauga usturoiul, verdeturile si sarea grunjoasa. Pasaeaza totul foarte bine pana obtii o pasta fina. Pentru un plus de aroma poti adauga putina coaja de lamaie poaspat rasa. Incorporeaza apoi pasta obtinuta peste maioneza. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.