Chiftele din dovlecei

Daca te-ai saturat de clasicele chiftele din carne, incearca sa le prepari din dovlecei. Sunt usor de preparat si in plus sunt mult mai sanatoase.

 

Ingredinete

3 dovlecei tineri

1 ou

 1 lingura rasa faina

2-3 linguri cascaval ras

 1 legatura marar

3-4 linguri ulei

 sare si piper

 

Mod de preparare

 Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu orificii mari. Se pun intr-un castron si se presara cu putina sare. Se lasa deoparte jumatate de ora, apoi se storc si se pun in alt castron. Se adauga oul batut cu faina, cascavalul ras, mararul tocat marunt si putin piper. Se amesteca usor, doar pana cand se obtine o compozitie omogena.

 

 Se ia cate o lingurita cu varf din aceasta compozitie si se rastoarna intr-o tigaie cu ulei incins. Se preseaza si se modeleaza fiecare chiftea cu dosul linguritei, astfel incat sa se obtina forma rotunda, groasa de maxim 1 cm. Se lasa la foc potrivit, cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc frumos.

Se pun la scurs pe o hartie absorbanta si se servesc cu smantana.

 

 

Pofta buna!