Bruschete cu pesto si rosii

Rapide si delicioase, minunate pentru o gustare plina de gust.

 

Ingrediente

300 g rosii cherry

50 g frunze de busuioc

100 ml ulei de masline

1 lingura cu muguri de pin

50 g parmezan

1-2 catei de usturoi

felii de paine

zeama de lamaie

patrunjel

sare

 

Mod de preparare

Trage la tigaie mugurii de pin, fara sa-i rumenesti prea tare. Lasa-i deoparte sa se racoreasca.

 

Pune in robot (sau in mojar) frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul, sare dupa gust, parmezanul si mugurii de pin.

 

Mixeaza (sau zdrobeste bine daca folosesti mojarul) pana ce obtii un pesto de busuioc fin. Pune-l intr-un castronel și lasa-l deoparte, ca sa se intrepatrunda aromele.

 

Separat, taie rosiile cherry in jumatati, stropeste-le cu putina zeama de lamaie si ulei de masline, apoi adauga sare si patrunjel tocat marunt.

 

Prajeste feliile de paine pe plita sau intr-o tigaie incinsa, unge-le cu pesto si pune deasupra salata de rosii. 

 

Serveste imediat.

 

Pofta buna!