Bruschete cu cremă de brânză, piept de pui și ou
Ingrediente
500 g piept de pui
sare și piper alb
unt
4 felii mari de pâine prăjită
4 frunze de salată
cremă de brânză
2 ouă fierte
1-2 fire de usturoi verde
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se curăță de pielițe, se porționează în patru fâții mari, se unge cu unt, sare și piper alb, și se pune pe grătar sau pe o tigaie grill. Se lasă câteva minute pe o parte până se rumenește și câteva minute pe cealaltă parte.
2. Între timp se pregătesc patru felii mari de pâine, se prajesc, se ung uniform cu cremă de brânză și se așază fâșiile de piept.
3. Se spală frunzele de salată, se lasă să se scurgă pe un șervet absorbant de bucătărie și se așează peste carnea friptă. Ouale se pun la fiert, apoi se curăță și se taie felii.
4. Firele de usturoi se toacă mărunt și se amestecă cu uleiul de măsline și puțină sare. Peste frunzele de salată se pun feliile de ouă, iar pe deasupra se presară usturoiul tocat. Se servesc imediat. Această gustare este ușor și rapid de preparat.
Poftă bună!