Bruschete cu ceapa caramelizata, branza, prosciutto si smochine

Iti prezentam o combinatie inedita de dulce, acru si sarat ce ofera un gust irezistibil bruschetelor cu ceapa caramelizata, branza cremoasa, prosciutto si smochine suculente preparate la gratar.

 

Ingrediente

Pentru 6-8 tartine

10 smochine 
6-8 felii de paine
8 cepe esalota mari, taiate in felii subtiri
250 gr de proscuitto, taiat in felii subtiri
300 gr de branza de capra sau orice fel de branza pe care o preferi
otet balsamic
1 catel de usturoi, taiat felii in jumatate pe lungime
ulei de masline extra virgin
sare de mare sau sare cuser si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare

 

 

Smochinele se curata de tulpuna si se taie in jumatate.

 

 

Se incalzeste un gratar sau o tigaie grill, la foc mare.

Cand gratarul sau tigaia este fierbinte, se pun smochinele taiate si se pregatesc timp de 1-2 minute, pana cand devin moi si au urme de gratar. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

 

 

Feliile de paine se ung pe amble parti cu ulei extravirgin, se pun intr-o tava pe o foaie de copt, se dau in cuptor si se prajesc pana devin rumene.  Stai cu ochii pe paine ca se poate arde repede! Cand painea este rumena se scoate din cuptor si cat este calda se freaca cu un catel de usturoi, se presara sare si piper proaspat macinat. Peste feliile prajite de paine se aranjeaza felii subtiri de ceapa, apoi o felie subtire de branza de capra,

 

 

felii de prosciutto si smochinele.

 

 

Bruschetele se stropesc cu cateva picaturi de otet balzamic.

 

 

Savurati cu placere!